Brf Köksträdgården

Sigtuna
Brf Köksträdgården
Planerat

Radhusidyll mitt i Steninge Slottsby

Nu planerar vi Brf Köksträdgården, vårt andra radhusprojekt i Steninge. Steninge Slottsby passar dig som är aktiv men vill hinna njuta. Längdskidåkning, skog och mark, stall- och båtplats, restauranger och caféer finns alltid inom räckhåll.

För ett stilrent och modernt intryck går bostädernas färgsättning genomgående i ljusa, friska toner med parkettgolv av ek. Radhusen har egen uteplats i markplan med plats för samvaro, lek och odling med praktiskt trädgårdsförråd ute på tomten.

Färdigbyggt kommer slottsbyn att rymma omkring 750 bostäder för små och stora familjer. Det skall bli Sigtunas bästa plats för barnfamiljer. Området består av 11 tun, små områden i området, där olika typer av hus och boendeformer blandas. Brf Köksträdgården planeras i tun 8. Den nya förskolan kommer rymma 6 avdelningar och skolan blir två-parallelig för barn i klass F-6.

I Steninge Slottsby har alla bostäder nära till naturen, bad och båtliv i Mälaren, bara några minuter bort. Här skapas en levande plats där butiker, restaurang och naturupplevelser redan finns på plats. Sigtuna ligger några minuter bort med bil, till både Uppsala och Stockholm tar du dig på 30 minuter och dessutom har du hela världen runt hörnet med 10 minuter till incheckningen på Arlanda.

Kommun:
Sigtuna
Område:
Steninge Slottsby
Boendeform:
Bostadsrätter
Området

”En trädgårdsoas bara 30 min från Stockholm och 10 min till Arlanda.”

En by med kärlek till det äkta

I Steninge Slottsby lever du så nära historien det går. Traditionerna från stora parkodlingar märks tydligt. Inte minst på Slottsbyns lummiga trädgårdskänsla. Lite som att komma till Vasastan på landet. Anorna och traditionerna är hjärtat i Slottsbyn, men det är nutiden som är motorn. Här satsar många caféer och restauranger på ekologiskt och närordlat. Du kan också titta förbi ”Bondens & hantverkarens marknad”. En lokal marknad med ekologiska råvaror och hantverk från odlare och tillverkare i Mälardalen. Gillar du att odla själv kan du så fröer för frukt och grönt på åkermarkerna runt om Slottsbyn. 

Du får förtur till båtplats om du bor i Slottsbyn. Den nya marinan har hela 360 båtplatser och du som rider har aldrig långt till stallet. Här planeras för en ny stallanläggning med ridhus och 45 boxplatser. Vill du stalla upp din häst här får du förtur om du bor i Slottsbyn. 

En viktig del av filosofin i Slottsbyn är närheten mellan generationer. Här ligger skola och äldreboende mitt i byn. Även om det känns som att du är mitt ute på landet har du nära till det mesta. Slottsbyn ligger 10 minuter från Arlanda, och det tar 30 minuter till Stockholm eller Uppsala. Vill du åka kollektivt är Märsta tågstation närmast.
Karta

Här kan du klicka runt i kartan så att du lätt ser vart projektet ligger och vad som finns i närheten. Vart ligger t.ex närmsta mataffär, skola, centrum och vart finns de bästa restaurangerna? 

Vårt hållbarhetstänk

”Att tänka på miljön och att bygga hållbart är en självklarhet för oss.”

Trygghetspaketet

Vi vill att du ska känna dig trygg när du köper en bostad av oss. Därför har vi tagit fram ett trygghetspaket med en massa fördelar.

Läs mer

Att köpa ett nyproducerat hem från oss

Att flytta in i en bostad som är helt ny är en speciell känsla. Här har vi samlat information om vägen till ditt nya hem.

Läs mer