Brf Alma

Solna
Byggstartat

Välkommen till Brf Alma

Brf Alma är det första etappen av bostäder vi släpper i Kvarter 5. Här finns allt ifrån spännande etagelägenheter och studiolägenheter till stadsradhus på taket med stora terrasser. 

Gemensamt för alla lägenheter är den generösa takhöjden på 2,7 meter ända upp till 3 meter, de stora fönstren och de ljusa väggarna som kompletteras med beigemålade dörrfoder och lister. 

De väl utvalda detaljerna går som en röd tråd i hela inredningen och återfinns även i badrummet, från dusch- och tvättställsblandare till handdukstork.

Den ovala, bakbelysta spegeln ovanför den rymliga kommoden i ek ger en varm känsla. I lägenheterna finns även tvättutrustning med en praktisk arbetsbänk i granitkeramik och skåp för förvaring ovanför. I taket sitter infällda spotlights och på golvet ligger ett varmgrått klinkergolv.

Vi har helt enkelt skapat en stilren och ombonad inredning.

vardagsrum, balkong, Brf Alma, Haga Norra, Solna
Bostäderna

Bostäderna i Brf Alma finns i en mängd olika storlekar. Från mindre lägenheter på 33 kvm till större på upp till 143 kvm. Dessutom finns det spännande etagelägenheter med uteplatser och radhus på taket med takterrasser. Gemensamt för dem alla är stilen, en tidlös och kontinental stil med inslag av de svenska ekskogarna. Takhöjden är generösa 2,70 m ända upp till 3 m och fönsterpartierna stora, vilket skapar ljusa och luftiga boytor.

En ljus och varm färgskala genom hela lägenheten, såväl i kök och badrum som i övriga rum, skapar en harmonisk helhet. Helt enkelt en exklusiv och trivsam stil med hög standard på materialvalen.

Klicka för att se större bilder.
Kök i Haga Norra Brf Alma
Sovrum Haga Norra Brf Alma
Birger Bostad badrum Brf Alma , Haga Norra
Birger Bostad, badrum i Brf Alma, Haga Norra
Birger Bostad, kök i Haga Norra
Färger och material

I bostäderna i Haga Norra har varje detalj omsorgsfullt utformats och noggrant valts ut av vår inredningsarkitekt. Inredningen är präglad av ljusa och varma toner. Här behöver du inte göra några kompromisser – vi har redan gjort de bästa valen åt dig.

Genomgående ekparkett , Shade oak northern white från Tarkett.

Dörrfoder och golvsocklar målas i en mjukt beige kulör som bryter fint mot de matt ljust målade väggarna. 

Bänkskiva i granitkeramik från Bricmate i kök och badrum. 

Strukturerat kakel som skiftar i nyans. Återfinns på vägg i kök och badrum.  

Uteplatser och balkonger som inbjuder till umgänge med nära och kära.

De flesta lägenheter har balkonger eller uteplats. Stadsradhusens terrassser rymmer både en stor mat- och soffgrupp där du kan njuta av grillkvällar med nära och kära. 

På gården finns gemensamma ytor för samvaro samt lekytor för barnen. På andra sidan gatan finns även den helt nyanlagda Wijnbladsparken.

Stil och funktion i perfekt harmoni i Brf Almas kök

Köken i Brf Alma har en elegant ostronbeige lucka med en bänkskiva i granitkeramik från Bricmate Jura. Det strukturerande kaklet ovanför bänskivorna och det ljusa trägolvet ger en ombonad känsla och det finns gott om förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp.  

Badrum med genomtänkta detaljer.

Den ovala, bakbelysta spegeln ovanför den rymliga kommoden i ek ger en varm känsla i badrummen. I lägenheterna finns även tvättutrustning med en praktisk  arbetsbänk i granitkeramik och skåp för förvaring ovanför. I taket sitter infällda spotlights och på golvet ligger ett varmgrått granitkeramik golv.

Fastigheterna

Vår vision för bostäderna i Haga Norra har varit att skapa en plats där trivsel frodas. En plats för alla sinnen. Det har styrt våra materialval, hur vi har tänkt på proportioner. Fasaderna och tegelarkitekturen är något av områdets signum. Genomgående för alla trapphus är klassiska proportioner och en gemensam rytm i fönstersättningen. Tydligt identifierbara och omsorgsfullt utformade bostadsentréer med partier i ek återkommer i samtliga trapphus som ett sammanhållande element.

Kvarter 5 har två tydliga framsidor, en mer urban mot Mathildatorget och en med lite enklare utformning och detaljering mot Wijnbladsparken. Trapphusen har olika färgsättningar som binder ihop exteriörens material och färger med de interiöra.

Fasadbild
Fasadmaterial

Fasadtegel, rödbrun

Trapphus, Coffe brown

Fasadtegel, gult

Våningsplan, coffeebrown

Haga Norra - Stockholms nya mötesplats!
En plats att trivas på.

Avstånd

Läget, i Haga Norra, 7 minuter från city och Hagaparken runt hörnet, gör det till en tillgänglig och inbjudande plats för boende och besökare.

10
min
Westfield Mall of Scandinavia
3
min
till Hagaparken
7
min
med pendeltåg till city
2
min
ut på E4:an
Situationsplan

En situationsplan är en förenklad karta eller illustration ovanifrån som bland annat visar läget för befintliga och planerade byggnader. Här får du snabbt en överskådlig blick över närområdet och vårat projekt i Haga Norra. Brf Mathilda ligger i kvarteret som är markerat Kv.5 till vänster på kartan. 

Tidplan

Spaden har satts i marken och bygget är av Kvarter 5 är redan igång. Nästa nedslag på tidslinjen är säljstarten där ni får träffa oss tillsammans med mäklaren på plats ute i Haga Norra. Sedan flyter bygget på och när sista pricken på tidslinjen är ifylld är det dags för inflytt och vi kan säga välkomna hem!

Tidslinje
Byggstart
Säljstart September 2024
Inflytt Mars 2025

Våra bostäder i Haga Norra

Vi har fler bostäder på gång i Haga Norra. 

Tillbaka till Haga Norras huvudsida
Vårt hållbarhetstänk

”Att tänka på miljön och att bygga hållbart är en självklarhet för oss.”

Läs om vårt hållbarhetsarbete

Att köpa ett nyproducerat hem från oss

Att flytta in i en bostad som är helt ny är en speciell känsla. Här har vi samlat information om vägen till ditt nya hem.

Läs mer