Brf Slottsträdgården

Sigtuna
Brf Slottsträdgården exteriör
Brf Slottsträdgården exteriör
Slutsålt

Brf Slottsträdgården

Du som alltid har drömt om att bo lantligt! Här kommer du att trivas.

Slottsbyn passar dig som är aktiv men vill hinna njuta. Längdskidåkning, skog och mark, stall- och båtplats, restauranger och caféer finns alltid inom räckhåll.

 

Steninge Slottsby kommer färdigbyggt att rymma omkring 750 bostäder för små och stora familjer. Det skall bli Sigtunas bästa plats för barnfamiljer. Området består av 11 tun, små områden i området, där olika typer av hus och boendeformer blandas. Brf Slottsträdgården planeras i tun 7. Den nya förskolan kommer rymma 6 avdelningar och skolan blir två-parallelig för barn i klass F-6.

I Steninge Slottsby har alla bostäder nära till naturen, bad och båtliv i Mälaren, bara några minuter bort. Här skapas en levande plats där butiker, restaurang och naturupplevelser redan finns på plats. Sigtuna ligger några minuter bort med bil, till både Uppsala och Stockholm tar du dig på 30 minuter och dessutom har du hela världen runt hörnet med 10 minuter till incheckningen på Arlanda.

Brf Slottsträdgården omfattas av 32 stadsradhus ritade av arkitekterna på Blooc. Projektet är ett samarbete mellan SHH och Blooc.

Kommun:
Sigtuna
Område:
Steninge Slottsby
Boendeform:
Bostadsrätter
Antal bostäder:
32
Rum:
5 rok
Boarea:
99 kvm
Avgift:
4 656 kr
Pris:
3 175 000–3 750 000 kr
Bostäderna

Husen erbjuder generösa planlösningar med rumsligheter som går att nyttja på det sätt du behöver det bäst. 

I anslutning till det sociala vardagsrummet har alla hus i Slottsträdgården generösa terrasser med plats för en stor matgrupp och soffa som bjuder in till sena sommarkvällar i solen med vänner och familj. Alla bostäder har även ett eget förråd med plats för förvaring av trädgårdsredskap, verktyg eller vinterförvaring av utemöbler. Köket är klassiskt och av hög kvalitet speciellt ritat av Blooc. 

Badrummen ger en varm ombonad känsla med klassiska designelement och stilfulla material utvalda av arkitekterna på Blooc. Badrummet på entréplan har plats för förvaring eller skötbord. På den övre våningen är badrummet placerat med smidig access från alla rum och har både tvättmaskin och torktumlare. Båda badrummen är utrustade med dusch, wc och en klassisk kommod från Blooc.

Klicka för att se större bilder.
Brf Slottsträdgården kök
Brf Slottsträdgården vardagsrum
Brf Slottsträdgården sovrum
Brf Slottsträdgården badrum
Brf Slottsträdgården kontor
Området

”En trädgårdsoas bara 30 minuter från Stockholm”

En by med kärlek till det äkta

I Steninge Slottsby lever du så nära historien det går. Traditionerna från stora parkodlingar märks tydligt. Inte minst på Slottsbyns lummiga trädgårdskänsla. Lite som att komma till Vasastan på landet. Anorna och traditionerna är hjärtat i Slottsbyn, men det är nutiden som är motorn. Här satsar många caféer och restauranger på ekologiskt och närordlat. Du kan också titta förbi ”Bondens & hantverkarens marknad”. En lokal marknad med ekologiska råvaror och hantverk från odlare och tillverkare i Mälardalen. Gillar du att odla själv kan du så fröer för frukt och grönt på åkermarkerna runt om Slottsbyn. En del av marken kommer upplåtas till boende i Slottsbyn, och en del till de planerade restaurangerna och saluhallen.

Du får förtur till båtplats om du bor i Slottsbyn. Den nya marinan med 360 båtplatser ska vara klar i sommar. Du som rider har aldrig långt till stallet. 2018 ska en ny stallanläggning med ridhus och 45 boxplatser vara klar. Vill du stalla upp din häst här har du förtur om du bor i Slottsbyn.

En viktig del av filosofin i Slottsbyn är närheten mellan generationer. Här ligger skola och äldreboende mitt i byn. Även om det känns som att du är mitt ute på landet har du nära till det mesta. Slottsbyn ligger 10 minuter från Arlanda, och det tar 30 minuter till Stockholm eller Uppsala. Vill du åka kollektivt är Märsta tågstation närmast.

Karta

Här kan du klicka runt i kartan så att du lätt ser vart projektet ligger och vad som finns i närheten. Vart ligger t.ex närmsta mataffär, skola, centrum och vart finns de bästa restaurangerna? 

Projektplan

När första pricken på tidslinjen är ifylld är vi igång! Projektet säljstartas och ni får träffa oss tillsammans med mäklaren oftast på plats på tomten. När tillräckligt många bostäder är sålda är det dags för byggstart och spaden sätts i marken. Sedan flyter bygget på och när sista pricken på linjen är ifylld är det dags för inflytt och vi kan säga välkomna hem!

Tidslinje
Säljstart Juni 2021
Byggstart Sept 2021
Inflytt Etapp 1 - 21 sept 2022 Etapp 2 - 19 okt 2022 Etapp 3 - 15 nov 2022 Etapp 4 - 12 jan 2023