Albertina - Ägarlägenheter

Solna
Planerat

Ägarlägenheter i Haga Norra

Till hösten säljstartar vi våra ägarlägenheter i Kvarter 5 i Haga Norra. Att köpa en ägarlägenhet skiljer sig lite från att köpa en bostadsrätt. Det finns många fördelar med att köpa en ägarlägenhet. Mer om det kan du läsa här. Man har till exempel lägre fasta kostnader, större frihet att göra om i bostaden och full frihet att hyra ut din bostad när du vill. Du kan läsa mer om vad som gäller vid köp av en ägarlägenhet här. 

Att bo i en ägarlägenhet innebär ett ökat självbestämmande eftersom du själv äger lägenheten fullt ut och söker lagfart enligt samma regler som för andra typer av fastigheter. Varje ägarlägenhet räknas som en egen fastighet och betraktas som fast egendom, precis som en villa.

Du disponerar fullständigt över lägenheten och har stor personlig frihet att bland annat kunna måla om, byta kök, hyra ut din bostad utan tillstånd eller sälja till vem du vill. Dessutom har du möjlighet att pantsätta, belåna och överlåta fastigheten. I en ägarlägenhet har du lägre fasta kostnader än i en bostadsrätt, då du inte betalar för några gemensamma lån till en bostadsrättförening.

Du är inte styrd av en bostadsrättsförenings stadgar eller regler. Däremot äger du och ansvarar för din lägenhet medan de gemensamma utrymmena sköts via en samfällighetsförening, precis som i ett radhusområde.

Kommun:
Solna
Område:
Haga Norra
Boendeform:
Äganderätt
Rum:
1–5 rok
Boarea:
25–104 kvm
Bostäderna

Ägarlägenhetterna finns i storlekarna mellan  1-5 rum och kök från mindre lägenheter på 25 kvm till större på upp till 104 kvm. Gemensamt för lägenhetrna är stilen, en tidlös och kontinental stil med inslag av de svenska ekskogarna. Takhöjden är generösa 2,70 m och fönsterpartierna stora, vilket skapar ljusa och luftiga boytor.

En ljus och varm färgskala genom hela lägenheten, såväl i kök och badrum som i övriga rum, skapar en harmonisk helhet. Helt enkelt en exklusiv och trivsam stil med hög standard på materialvalen.

Klicka för att se större bilder.
Ägarlägenheter, Haga Norra, Birger Bostad, kvarter 5
Ägarlägenheter, Haga Norra, Birger Bostad, kvarter 5
Ägarlägenheter, Haga Norra, Birger Bostad, kvarter 5
Ägarlägenheter, Haga Norra, Birger Bostad, kvarter 5
+ 2
Ägarlägenheter, Haga Norra, Birger Bostad, kvarter 5
Färger och material

I bostäderna i Haga Norra har varje detalj omsorgsfullt utformats och noggrant valts ut av vår inredningsarkitekt. Inredningen är präglad av ljusa och varma toner. Här behöver du inte göra några kompromisser – vi har redan gjort de bästa valen åt dig.

Genomgående ekparkett , Shade oak northern white från Tarkett.

Dörrfoder och golvsocklar målas i en mjukt beige kulör som bryter fint mot de matt ljust målade väggarna. 

Bänkskiva i granitkeramik från Bricmate i kök och badrum. 

Strukturerat kakel som skiftar i nyans. Återfinns på vägg i kök och badrum.  

Badrum med genomtänkta detaljer.

Den ovala, bakbelysta spegeln ovanför den rymliga kommoden i ek ger en varm känsla i badrummen. I lägenheterna finns även tvättutrustning med en praktisk  arbetsbänk i granitkeramik och skåp för förvaring ovanför. I taket sitter infällda spotlights och på golvet ligger ett varmgrått granitkeramik golv.

Uteplatser och balkonger som inbjuder till umgänge med nära och kära.

De flesta lägenheter har balkong eller uteplats. 

På gården finns gemensamma ytor för samvaro samt lekytor för barnen. På andra sidan gatan finns även den helt nyanlagda Wijnbladsparken.

Stil och funktion i perfekt harmoni

Köken har en elegant ostronbeige lucka med en bänkskiva i granitkeramik från Bricmate Jura. Det strukturerande kaklet ovanför bänskivorna och det ljusa trägolvet ger en ombonad känsla och det finns gott om förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp.  

Fastigheterna

Vår vision för bostäderna i Haga Norra har varit att skapa en plats där trivsel frodas. En plats för alla sinnen. Det har styrt våra materialval, hur vi har tänkt på proportioner. Fasaderna och tegelarkitekturen är något av områdets signum. Genomgående för alla trapphus är klassiska proportioner och en gemensam rytm i fönstersättningen. Tydligt identifierbara och omsorgsfullt utformade bostadsentréer med partier i ek återkommer i samtliga trapphus som ett sammanhållande element.

Kvarter 5 har två tydliga framsidor, en mer urban mot Mathildatorget och en med lite enklare utformning och detaljering mot Wijnbladsparken. Trapphusen har olika färgsättningar som binder ihop exteriörens material och färger med de interiöra.

Fasadvy
Birger Bostad, Haga Norra, ägarlägenheter
Fasadmaterial

Fasadtegel, rödbrun

Trapphus, rött

Fasadtegel, gult

Trapphus, rött

Läget, i Haga Norra, 7 minuter från city och Hagaparken runt hörnet, gör det till en tillgänglig och inbjudande plats för boende och besökare.

Avstånd

Läget, i Haga Norra, 7 minuter från city och Hagaparken runt hörnet, gör det till en tillgänglig och inbjudande plats för boende och besökare.

10
min
Westfield mall of Scandinavia
3
min
till Hagaparken
7
min
med pendeltåg till city
2
min
ut på E4:an
Tidplan

Spaden har satts i marken och bygget är av Kvarter 5 är redan igång. Nästa nedslag på tidslinjen är säljstarten där ni får träffa oss tillsammans med mäklaren på plats ute i Haga Norra. Sedan flyter bygget på och när sista pricken på tidslinjen är ifylld är det dags för inflytt och vi kan säga välkomna hem!

Tidslinje
Byggstart
Säljstart Beräknad oktober 2024
Inflytt December 2025

Våra bostäder i Haga Norra

Vi har fler bostöder på gång i Haga Norra

Till Haga Norras huvudsida

Brf Alma

Våra bostadsrätter i Brf Alma säljstartas i september.

Läs mer

Att köpa ägarlägenhet

Att flytta in i en bostad som är helt ny är en speciell känsla. Här har vi samlat information om vägen till ditt nya hem.

Läs mer