Så köper du nyproduktion av oss

Så köper du nyproduktion av oss

Att flytta in i en helt nyproducerad bostad är en speciell känsla. Det finns många fördelar med nyproduktion - här har vi har samlat information i tio steg om hur vägen till ditt nya hem går till.

1. Intresseanmälan

När du har hittat ett projekt som du är intresserad av kan du enkelt fylla i en intresseanmälan direkt på projektets startsida. Du kan göra intresseanmälan för flera projekt, som inte på något sätt är bindande. Självklart är det också helt kostnadsfritt.

2. Säljstart och lånelöfte

Inför säljstarten är det smart om du är väl förberedd för att inte gå miste om din drömbostad. Det är bra om du har finansiering och lånelöfte från banken klara.

3. Boknings- och förhandsavtal

Om projektet säljstartas med bokningsavtal reserverar vi en specifik lägenhet till dig mot en bokningsavgift. Skulle du av någon anledning inte fullfölja köpet, kan du häva bokningsavtalet och få tillbaka merparten av den inbetalade bokningsavgiften.

Nästa steg i köpprocessen är tecknandet av ett förhandsavtal. Förhandsavtalet är bindande och innebär att föreningen lovar att upplåta bostaden du bestämt dig för - och du i din tur lovar att köpa den. Vi vill att du ska känna dig trygg när du köper en bostad av oss. Därför har vi tagit fram ett trygghetspaket. Läs mer om det här

4. Tillval

I vissa av våra projekt finns det olika tillval du kan göra. För att veta vilka tillval som är aktuella i just din bostad kan du klicka dig in på projektets startsida och läsa mer.

5. Förskottsbetalning

Du betalar inget förskott förrän beslutet om byggstart är fattat. Förskottsbetalningen kan variera mellan de olika projekten och räknas av på den totala köpesumman.

Vad som gäller i just ditt projekt får du information om av oss på Birger Bostad.

6. Se hur din nya bostad kommer till liv

Första smygtitten. Vi vet att många är nyfikna och därför bjuder vi in dig och dina blivande grannar för en byggvisning när projektet börjar bli klart.

7. Upplåtelseavtal

Upplåtelseavtal skrivs innan tillträdet. Då blir ni som köpare medlemmar i bostadsrättsföreningen. En ekonomisk plan granskad av två oberoende intygsgivare har då upprättats och registrerats hos Bolagsverket.

8. Besiktning

Nu börjar det dra ihop sig till inflyttning. Vi vill att allting ska vara perfekt när du för första gången sätter nycklarna i låset. Bostaden genomgår sin slutbesiktning av en oberoende besiktningsman för att säkerställa att allt ser bra ut. Eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas utan kostnad.

9. Kundsyn

Efter slutbesiktningen sker en kundsyn där du som köpare tillsammans med en besiktningsman får gå igenom din egen bostad och se till så att allt är som du har förväntat dig.

10. Tillträde och inflyttning

Dagen är äntligen här! Det är dags att flytta in i din nya bostad. Vi bekräftar att slutbetalningen är genomförd och du får all information du behöver. Därefter lämnar vi över nycklarna till din nya bostad. Välkommen hem!

Trygghetspaketet

Vi hoppas naturligtvis att allt kring din nya bostad kommer att flyta på smidigt och utan problem. Vi gör allt vi kan för att det också ska bli så. Om det oväntade ändå inträffar, från du bestämmer dig till du flyttar in men även efter det – då finns Trygghetspaketet där och hjälper dig.