Storsjö Strand

Östersund
Planerat

Precis vid vattenbrynet, ett stenkast från stadens affärs- och nöjesliv

Storsjö Strand är en ny stadsdel i centrala Östersund med ett unikt, sjönära läge. Här planerar vi för 84 lägenheter i träbyggnad eller trästomme med både bostadsrätter och hyresrätter.

Storsjö Strand kommer att utvecklas till en levande stadsdel med cirka 800 bostäder, service, kontor och restauranger i ett naturskönt kajläge.

Lägenheterna byggs i varierande storlekar från 1-4 rum & kök. Fokus är hållbarhet och tillgänglighet från singelhushållet till storfamiljen. Husen byggs i trä med en variation av kulörer som ger liv åt kvarteret. Innergården utformas med grillplatser och gemensamhetsytor som bjuder in till lek och träning. Bryggor vid vattnet lockar dig till sjön och isen. Paddla kajat eller sup-bräda på sommaren, åk skridskor eller skidor på vintern. Cykel ska vara det naturliga fortskaffningsmedlet och därför placeras en cykelverkstad och cykelparkering i markplan i ett av husen. Här kommer det att finnas möjlighet att serva och tvätta cykeln och det ges även möjlighet att förvara kajaker, sup-brädor mm.

Nere vi vattnet byggs ett brygghus i återbrukad timmerstomme. Planen är att köpa en lada eller liknande någonstans i Jämtland, plocka ner stommen och bygga upp den igen på pelare ute i vattnet. Stommen får nya glaspartier ut mot Storsjön, bekläs med en träpanel likt övriga kvarteret och förses med sedumtak. Här kan många spännande verksamheter husera i absolut guldläge.

Utöver cykelverkstaden och brygghuset kommer det att finnas en gemensamhetslokal/orangeri på det södra husets tak med en fantastisk utsikt över sjön och fjällen.

Välkommen med din intresseanmälan redan nu!

Kommun:
Östersund
Område:
Storsjöstråket
Boendeform:
Bostadsrätter
Området

”I Storsjö Strand har du nära till allt – sköna promenader i naturen och cykelavstånd till centrum.”

Bo ett stenkast från stadskärnan Östersund.

Storsjö Strand är Östersunds nya stadsdel med ett unikt sjönära läge. Här bor du precis intill vattenbrynet med fjällvärlden runt hörnet och med stadskärnans stora utbud ett stenkast bort. I sin helhet kommer Storsjö Strand bestå av 800 bostäder, verksamhetslokaler, caféer, restauranger och kontor när det är färdigställt.

I Östersund finns allt från saluhall och gårdsbutiker till restauranger och caféer. Varför inte avnjuta en middag med Storsjön som utsikt? Här finns även matvarubutiker och vardaglig service i närområdet. Östersund är en aktiv och pulserande stad. Det finns ett otroligt utbud av sport- och fritidsaktiviteter, allt från cykling, ridning, hockey och fotboll till skidåkning och båtliv för att nämna några. Här finner du även Storsjöbadets badhus och äventyrsbad samt flertalet gym och motionsspår. 

För att ta dig till den centrala stadskärnan behöver du endast gå ett par minuter. Buss och tåg trafikerar Östersund och närliggande städer. Till flygplatsen tar du dig på bara 15 min med bil. Det går även bussar från Östersund C.

Att köpa ett nyproducerat hem från oss

Att flytta in i en bostad som är helt ny är en speciell känsla. Här har vi samlat information om vägen till ditt nya hem.

Läs mer
Vårt hållbarhetstänk

”Att tänka på miljön och att bygga hållbart är en självklarhet för oss.”

Trygghetspaketet

Vi vill att du ska känna dig trygg när du köper en bostad av oss. Därför har vi tagit fram ett trygghetspaket med en massa fördelar.

Läs mer