Brf Billsta Ängar

Västerås
Billsta Ängar exteriör
Planerat

Nära Västerås innerstad, med natur och kulturbygd runt knuten

Promenera utmed Svartån. Ta en cykeltur på de vackra cykelvägarna ända ut till Mälaren. Eller ta bussen ett stenkast bort och kliv av mitt i Västerås affärs- och nöjesliv några minuter senare. Välkommen till det bästa av två världar. Välkommen till Billsta. 

Billsta ligger precis i utkanten av ett vackert etablerat område med många äldre och stora villor, mellan Skultunavägen, Norrleden och Svartån. Härifrån har du bara 5 kilometer till centrala Västerås – bussen stannar precis i närheten och tar dig in mot centrum. Samtidigt har du vacker ängsmark runt knuten.

 

 

Kommun:
Västerås
Område:
Billsta
Boendeform:
Bostadsrätter
Området

”Här bor du granne med villor och ängar men bara några kilometer från affärs- och nöjesliv”

Nära naturen – några minuter från centrum

I Billsta bor du granne med villor, ängar och ett koloniområde – ändå lever du bara några kilometer från stadens affärs- och nöjesliv. I området finns det vackra promenadvägar utmed hela Svartån, som slutar uppe vid Rönnbyvägens norra ände. Du har fina cykelvägar utmed Svartån, ända ut till Mälaren. Rönnbyskogen och Rocklundaåsen har anlagda motionsspår, delvis med belysning. Vintertid finns pistade skidspår och söder om fornborgen hittar du en pulkabacke. Några kilometer söderut ligger Västerås Golfklubb.

Det finns flera förskolor och skolor att välja bland i närliggande Rönnby och i Västerås. I Rönnby ligger Rönnbyskolan som tar emot årskurser från F – 9. Här finns även en förskola.

Från ditt boende i Billsta har du bara 5 kilometer till centrala Västerås – ett stenkast bort stannar skultunabussen och stadsbussen som tar dig in mot centrum. Samtidigt har du ängsmark runt knuten där delar av den vackra naturen ingår i ett riksintresse för kulturmiljövård.

Utmed Svartån som slingrar sig förbi i närheten av tomten finns det flera fina promenad och cykelvägar.

Avstånd

I Billsta bor man granne med villor, ängar och koloniområde, samtidigt som man har stadens restaurang- och nöjesliv och resecentrum några kilometer bort.

Promenera utmed Svartån
Cykelvägar ända ner till Mälaren
7
min
Västerås centrum
5
km
Tågstation vid resecentrum

”Generösa och ljusa lägenheter för den stora familjen."

Trygghetspaketet

Vi vill att du ska känna dig trygg när du köper en bostad av oss. Därför har vi tagit fram ett trygghetspaket med en massa fördelar.

Läs mer

Att köpa ett nyproducerat hem från oss

Att flytta in i en bostad som är helt ny är en speciell känsla. Här har vi samlat information om vägen till ditt nya hem.

Läs mer