Visning

Brf Billsta Ängar

Västerås
Visning
4
december
Billsta Ängar exteriör
Säljstartat

Nära Västerås innerstad, med natur och kulturbygd runt knuten

Välkommen på visning den 4/12 kl 17.30 på Västerås Bostads kontor. Anmäl din plats till vår mäklare Nina Ekberg.  

Promenera utmed Svartån. Ta en cykeltur på de vackra cykelvägarna ända ut till Mälaren. Eller ta bussen ett stenkast bort och kliv av mitt i Västerås affärs- och nöjesliv några minuter senare. Välkommen till det bästa av två världar. Välkommen till Billsta. 

Billsta ligger precis i utkanten av ett vackert etablerat område med många äldre och stora villor, mellan Skultunavägen, Norrleden och Svartån. Härifrån har du bara 5 kilometer till centrala Västerås – bussen stannar precis i närheten och tar dig in mot centrum. Samtidigt har du vacker ängsmark runt knuten.

I Billsta bor du bekvämt i nyproducerade radhus, där du under många år kan lägga tid på mycket annat än att måla fasaden. Här får du ett bekymmersfritt boende med en lagom stor tomt, en uteplats, ett förråd och en egen parkering precis intill huset. Och som i alla våra bostäder får du i Billsta väldigt mycket boende per kvadratmeter. Och per krona. 

Välkommen med din intresseanmälan

Kommun:
Västerås
Område:
Billsta
Boendeform:
Bostadsrätter
Antal bostäder:
37
Boarea:
110 kvm
Avgift:
5 452 kr
Pris:
3 495 000–3 895 000 kr
Radhusen präglas av ljusa färger med modern inredning.
Bostäderna

Bostäderna byggs som lägenheter om 5 rum och kök på 110 kvm. För att få ett stilrent och luftigt intryck går lägenheternas färgsättning genomgående i ljusa, fräscha färger med vitpigmenterat parkettgolv och fönsterbänkar i natursten. Utmärkande för alla lägenheter är den funktionella utformningen där ingen yta går till spillo. Stora fönster med generöst ljusinsläpp ger ett luftigt hem fullt med energi.

Bild på kök
Sovrum
Tvättstuga
Vardagsrum
Färger och material

Köken kommer med induktionshäll och inbyggnads­ugn, fläkt, kyl/frys, mikro och diskmaskin samt vita släta köksluckor med push-funktion på överskåpen och grepplist nedtill. Badrummen har helkaklade väggar och klinker på golv samt duschväggar i klarglas med aluminiumprofiler på vån 2 och badkar med i badrum på våning 1. Tvättstuga med TM/TT, förvaring i skåp samt klinker på golv. Till varje bostad finns också ett förråd med plats för allt du behöver.

Vita köksluckor

Bänkskiva i laminat, Marfil Cream

Vitpigmenterad ekparkett

Fönsterbänkar i natursten

Grå klinker, 20 x 20 cm

Uteplats och trädgård som inbjuder till umgänge med nära och kära.

I anslutning till köket når du den trädäckade uteplatsen som rymmer både en stor matgrupp och soffgrupp. Här kan du njuta av grillkvällar med nära och kära. Uteplatsen binds ihop med det praktiska trädgårdsförrådet som har plats för förvaring av trädgårdsredskap, verktyg eller vinterförvaring av utemöbler. 

Moderna kök

Köken i Brf Billsta Ängar har en modern vit slät lucka och en ljus bänkskiva i laminat. Det vita kaklet ovanför bänskivorna och det ljusa trägolvet ger en ombonad känsla. Det finns gott om förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Här är det lätt att samlas och middagen intas vid matgruppen som kan placeras vid det ljusa fönsterpartiet som vetter ut mot trädgården. 

Grönområden runt knuten och stadens puls några kilometer bort.

I Billsta bor man granne med villor, ängar och koloniområde, samtidigt som man har stadens restaurang- och nöjesliv några kilometer bort. Utmed Svartån som slingrar sig förbi i närheten av tomten finns det flera fina promenad- och cykelvägar. Här kan man ta sig på cykelvägar ända ner till Mälaren. Rönnbyskogen / Rocklundaåsen har anlagda motionsspår, delvis med belysning och vintertid pistade skidspår. 

Planlösningar

Bostäderna är på 5 rum och kök. För att skapa ett stilrent och luftigt intryck går de genomgående i ljusa färger, med parkettgolv och stilrena fönsterbänkar i natursten. Boytan är 110 kvm och varje hus har en egen trädgårdstäppa med altan och tillhörande förråd. Utmärkande för husen är att de kombinerar en hemtrevlig atmosfär med en smart planlösning där alla ytor utnyttjas maximalt.

 

Ladda hem alla planritningar här

5 rum och kök, 110 kvm

RADHUS 1

5 rum och kök, 110 kvm

RADHUS 2

Billsta Ängar planritning radhus 2 110 kvm

5 rum och kök, 110 kvm

RADHUS 3

Se alla lägenhetstyper:
Fastigheterna

Radhusområdet har gestaltats utifrån omgivande bebyggelse och landskap. Byggnaderna med två våningar och sadeltak knyter an till bostadsområdet söder om fastigheten genom sin karaktär och byggnadshöjd.

Träfasader i en mjuk färgskala av jordnära toner har tagits fram för att området ska kunna agera som en brygga mellan befintlig bebyggelse och odlingslandskapet på fastighetens norra sida. Flera kulörer har tagits fram och varieras i området mellan radhusen för att skapa liv och undvika långa händelselösa fasader. Som ytterligare komplement i gestaltningen har entrén markerats med avvikande färg som både bryter av fasaden och knyter samman radhusen då entrén är densamma på alla huskroppar. Även taklandskapet har fått en variation med tre olika material på olika delar av området. Radhusen har ett traditionellt tegeltak som kompletteras av ett enklare papptak för förråd och sedum på miljöhuset.

 

Fasadvy
Fasadbild
Fasadfärger

Blå lasyr

Beige lasyr

Röd lasyr

Varmt brun lasyr

Området

”Här bor du granne med villor och ängar men bara några kilometer från affärs- och nöjesliv”

Nära naturen – några minuter från centrum

I Billsta bor du granne med villor, ängar och ett koloniområde – ändå lever du bara några kilometer från stadens affärs- och nöjesliv. I området finns det vackra promenadvägar utmed hela Svartån, som slutar uppe vid Rönnbyvägens norra ände. Du har fina cykelvägar utmed Svartån, ända ut till Mälaren. Rönnbyskogen och Rocklundaåsen har anlagda motionsspår, delvis med belysning. Vintertid finns pistade skidspår och söder om fornborgen hittar du en pulkabacke. Några kilometer söderut ligger Västerås Golfklubb.

Det finns flera förskolor och skolor att välja bland i närliggande Rönnby och i Västerås. I Rönnby ligger Rönnbyskolan som tar emot årskurser från F – 9. Här finns även en förskola.

Från huset i Billsta har du bara 5 kilometer till centrala Västerås – ett stenkast bort stannar skultunabussen och stadsbussen som tar dig in mot centrum. Samtidigt har du ängsmark runt knuten där delar av den vackra naturen ingår i ett riksintresse för kulturmiljövård.

Utmed Svartån som slingrar sig förbi i närheten av tomten finns det flera fina promenad och cykelvägar.

Avstånd

I Billsta bor man granne med villor, ängar och koloniområde, samtidigt som man har stadens restaurang- och nöjesliv och resecentrum några kilometer bort.

Promenera utmed Svartån
Cykelvägar ända ner till Mälaren
7
min
Västerås centrum
5
km
Tågstation vid resecentrum
Situationsplan

Vill du kika närmare på hur byggnaderna är placerade på tomten? Ladda ner situationsplanen här nedanför.  

Projektplan

När första pricken på tidslinjen är ifylld är vi igång! Projektet säljstartas och ni får träffa oss tillsammans med mäklaren oftast på plats på tomten. När tillräckligt många bostäder är sålda är det dags för byggstart och spaden sätts i marken. Sedan flyter bygget på och när sista pricken på linjen är ifylld är det dags för inflytt och vi kan säga välkomna hem!

Tidslinje
Säljstart September 2022
Byggstart Jan-feb 2023
Inflytt April-juni 2024 (prel.)

”Generösa och ljusa lägenheter för den stora familjen."

Trygghetspaketet

Vi vill att du ska känna dig trygg när du köper en bostad av oss. Därför har vi tagit fram ett trygghetspaket med en massa fördelar.

Läs mer

Att köpa ett nyproducerat hem från oss

Att flytta in i en bostad som är helt ny är en speciell känsla. Här har vi samlat information om vägen till ditt nya hem.

Läs mer