Kv. Havsbris

Gävle
Planerat

Med havet som granne och centrum runt hörnet

Med närhet till centrum och med havet som utsikt är Gävle Strand en av de mest populära platserna att bo på i Gävle. Här planerar vi nu för ett helt nytt bostadskvarter med ca 130 lägenheter, där husen hämtar inspiration från det gamla Magasinkvarteren.

Gävle Strand har varit under uppbyggnad under många år och just nu pågår byggandet av etapp 3. Ett fullt utbyggt Gävle Strand kommer att ha plats för cirka 1 700 bostäder. Idag finns här flertalet restauranger, caféer och små affärer och den nya stadsdelen är fylld av liv - framförallt på sommaren. Ta en fika på någon av bryggorna, strosa utmed kajen eller ta en cykeltur utmed vattnet. Här finns något som passar för alla och valmöjligheterna är många.

Området karaktäriseras av blandad bebyggelse och husen vi tillsammans tagit fram med C.F. Møller Architects kläs i robusta material som trä och tegel och de gräsbeklädda sedumtaken förses med solceller. Vi skapar affärsmöjligheter i gatuplan och på den skyddade gården skapar vi ytor för lek och umgänge. Lägenheterna har balkonger i trä och gemensamma utrymmen skapas även på husens takterrasser. Här kommer man att trivas!

Kommun:
Gävle
Område:
Gävle Strand
Boendeform:
Bostadsrätter
Området

”Soliga dagar och mysiga kvällar på bryggorna i Kv. Havsbris.”

Modernt boende med havet som granne

Med närhet till centrum och på första parkett mot havet är Gävle Strand en av de mest eftertraktade platserna att bo på i Gävle. I de tidigare hamn- och industrikvarteren kommer ett fullt utbyggt Gävle Strand ha plats för cirka 1 700 moderna bostäder.

Gävle Strand karaktäriseras av ett rikt folkliv med flertalet caféer, restauranger, barer och livsmedelsbutiker. Här finns stora grönytor, basketplan, Sporthallen Korpen, Gävles enda skatepark och möjlighet till fiske. Här har du även nära till Gävle Golfklubb och motionsspåren i Hemlingby. Gävle Strand har också egen hälsocentral samt ett rikt båtliv i området.

En stor fördel med Gävle Strand är kommunikationerna. Härifrån har du promenadavstånd till Resecentrum och Centralstationen med pendlingsavstånd till bland annat Uppsala och Stockholm. På Gävle Strand finns förskolan Fyren. Här finns två avdelningar, Havet och Stranden för de yngsta barnen 1-3 år. På avdelningen Stora Vågen går de äldsta barnen i åldrarna 3-5 år. I närheten finns även flertalet skolor.

Karta

Här kan du klicka runt i kartan så att du lätt ser vart projektet ligger och vad som finns i närheten. Vart ligger t.ex närmsta mataffär, skola, centrum och vart finns de bästa restaurangerna? 

Trygghetspaketet

Vi vill att du ska känna dig trygg när du köper en bostad av oss. Därför har vi tagit fram ett trygghetspaket med en massa fördelar.

Läs mer
Vårt hållbarhetstänk

Att tänka på miljön och bygga hållbart är en självklarhet för oss.

Läs vår Hållbarhetspolicy

Att köpa ett nyproducerat hem från oss

Att flytta in i en bostad som är helt ny är en speciell känsla. Här har vi samlat information om vägen till ditt nya hem.

Läs mer