Pressmeddelande 19.10.04

SHH Samhällsfastigheter AB anställer transaktionsansvarig

SHH Samhällsfastigheter expanderar och anställer Moa Chley Tegnelund som transaktionsansvarig. Moa har en bred erfarenhet av samhällsfastigheter och är civilingenjör inom lantmäteri med examen från Lunds Tekniska Högskola.

 Moa kommer närmast från Cushman & Wakefields transaktionsteam i Malmö och innan dess har hon flera års erfarenhet från Hemsös strategi- och transaktionsgrupp. Moa påbörjar sin anställning den 1 november 2019.

SHH Samhällsfastigheter fokuserar på att projektutveckla och äga samhällsfastigheter över hela landet, framförallt kvalitativa vård- och omsorgsfastigheter samt skolbyggnader. 

SHH Samhällsfastigheter har redan byggstartat två äldreboenden i Stockholm; i Masmo, Huddinge med 79 lägenheter samt i Östhamra i Norrtälje med 60 lägenheter. Därutöver pågår planer för ett antal nya spännande projekt.

”Vi är mycket glada att förstärka vår verksamhet med Moa Chley Tegnelund. Moa som jag arbetat med tidigare kommer att utgöra ett bra tillskott genom sin transaktionserfarenhet och goda förståelse för projektfastigheter. Behovet av samhällsfastigheter är stort och nu tar SHH ytterligare ett steg för att bli en aktör inom samhällsfastigheter”, säger Fredrik Alvarsson, vd SHH Samhällsfastigheter.

”Jag ser mycket fram emot att få ansluta till SHH Samhällsfastigheter och bidra till uppbyggnaden av bolaget. Samhällsfastigheter ligger mig varmt om hjärtat och det känns speciellt bra att få hjälpa till att fylla det stora behovet av äldreboenden och skolor”, säger Moa Chley Tegnelund.

För mer information

Fredrik Alvarsson, vd SHH Samhällsfastigheter AB, tel. 072-729 09 35, fa@shhsamhallsfastigheter.se 

Kort om SHH Bostad och SHH Samhällsfastigheter

SHH Bostad utvecklar prisvärda bostäder i Sveriges växande städer med målet att fler ska ha råd att bo. Verksamheten omfattar hela kedjan från köp av mark för bostadsrätter, hyresrätter och samhällsfastigheter till försäljning av bostadsrätter samt långsiktig förvaltning av hyresrätter och samhällsfastigheter. Sedan SHH grundades 2010 har cirka 1 350 prisvärda bostäder färdigställts över hela Sverige. Den totala projektportföljen uppgick per den 30 juni 2019 till 3 219 bostäder varav 593 under produktion och 2 626 bedömda byggrätter.

SHH Samhällsfastigheter är en rikstäckande fastighetsutvecklare som erbjuder välutvecklade äldreboenden och skolor till kommuner och privata aktörer. SHH Samhällsfastigheter bildades 2019 och ägs av SHH Bostad och FA Partners.

Mer information finns på www.shhbostad.se