Pressmeddelande 19.04.10

SHH breddar sin verksamhet och startar SHH Samhällsfastigheter AB

SHH breddar verksamheten med ett nytt affärsområde inom samhällsfastigheter och etablerar SHH Samhällsfastigheter AB tillsammans med Fredrik Alvarsson som delägare och vd. Bolaget kommer fokusera på att projektutveckla samhällsfastigheter över hela landet, initialt inom kvalitativa vård- och omsorgsfastigheter.

SHH Bostad utvecklar idag primärt prisvärda och välplanerade bostäder i Sveriges växande städer med målet att fler ska ha råd att bo. Pågående produktion uppgår till ca 400 bostäder och under 2019 planeras produktionsstart av ytterligare ca 400 bostäder.

SHH Samhällsfastigheter skall erbjuda välutvecklade äldreboenden som förknippas med god förståelse för målgruppens verksamhet och behov. I dagsläget pågår produktion av ett äldreboende i Masmo, Huddinge i södra Stockholm om totalt 79 lägenheter, och under året planeras ytterligare två nya äldreboendeprojekt i Stockholmsregionen.

Fredrik Alvarsson har en mångårig och bred erfarenhet när det gäller projektutveckling och förvaltning av samhällsfastigheter. Fredrik kommer senast från CA Fastigheter där han var vd, han har även lång erfarenhet från Hemsö där han var projektutvecklingschef under flera år. Fredrik kommer från och med 1 maj att ingå i SHH:s ledningsgrupp.

- Jag ser verkligen fram emot att med SHH starta upp SHH Samhällsfastigheter. Behovet av välutvecklade äldreboenden och skolor är fortfarande stort. Tillsammans med SHH Bostad som är ett attraktivt bolag med en stark portfölj och en bra affärsidé, kommer vi bidra med bra bostäder för olika skeden och behov i livet, säger Fredrik Alvarsson, vd SHH Samhällsfastigheter AB. 

- Vi är mycket glada att med Fredrik Alvarsson etablera denna verksamhet tillsammans med SHH som blir ett utomordentligt komplement till vår befintliga bostadsutveckling och som stärker potentialen i vår projektportfölj om 3 200 bostäder. Behovet är stort av bl.a. vård- och omsorgsfastigheter och SHH tar nu ett stort steg för att bli en aktör inom samhällsfastigheter, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd och koncernchef SHH Bostad AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Misha Moeremans d’Emaus, vd och koncernchef SHH Bostad AB, tel. 070-372 12 14, mm@shhbostad.se
Fredrik Alvarsson, vd SHH Samhällsfastigheter AB, tel. 072-729 09 35, fa@shhbostad.se