Pressmeddelande 16.11.14

SHH och NREP bygger efterlängtade hyresrätter i Tumba

SHH Bostad och NREP byggstartar ett gemensamt projekt med 127 välplanerade hyresrätter i Tumba, Botkyrka. Inflyttning i den nya fastigheten är beräknad till juni 2018. Genom projektet ökar SHH Bostad sin närvaro i Storstockholm och bidrar till att möta det stora behovet av mindre hyresrätter för unga vuxna. 

Bostadsområdet, Futurum, ska bli ett community för unga som uppskattar ett modernt boende med smarta IT-lösningar och närhet till både natur och kommunikationer. 

- Behovet av små välplanerade hyresrätter är stort och det är med stor glädje vi snart kan leverera ytterligare 127 nya hem till marknaden. Dessa lägenheter har efterfrågats länge och vi är glada över möjligheten att få göra verklighet av byggplanerna tillsammans med NREP, säger SHH Bostads vd Misha Moeremans d’Emaus. 

- Vi har ett lyckosamt samarbete med SHH Bostad och ser fram emot att kunna utveckla attraktiva bostäder för en yngre målgrupp med ett stort behov, säger Rickard S. Dahlberg, CIO på NREP.

Totalentreprenör för projektet är COBAB Sverige AB, en snabbväxande och leveranssäker byggentreprenör med fokus på Storstockholmsområdet.

- Vi har valt att genomföra bygget av Futurum tillsammans med COBAB Sverige AB. De har visat att de har en förmåga att möta våra tuffa krav på kvalitet och leveransprecision, säger Fredrik Hermansson, produktions- och förvaltningschef på SHH Bostad.

För ytterligare information, kontakta:
Misha Moeremans d’Emaus, vd och koncernchef SHH Bostad AB, tel. 070-372 12 14, mm@shhbostad.se