Pressmeddelande 18.02.23

Antagen detaljplan för Tumba Skog, Botkyrka

Detaljplanen för ett nytt bostadsområde i Tumba Skog, Botkyrka har nu antagits av kommunfullmäktige i Botkyrka kommun. Totalt omfattar det nya bostadsområdet ca 500-700 nya bostäder i olika upplåtelseformer. SHH äger markområdet på ca 14 hektar tillsammans med LO och Fastighets AB Bodal.

-       Det känns mycket bra att detaljplanen äntligen har antagits och vi förutsätter att den fortsatta processen löper på smidigt. SHH och kommunen har arbetat intensivt med detta sedan 2014 och vi vill påbörja byggnation så fort som möjligt. Detta tillskott är positivt för Botkyrkas fortsatta utveckling och efterfrågan på ekonomiskt tillgängliga hyresrätter och bostadsrätter är fortsatt stor i Botkyrka. Vi bevarar samtidigt stora delar av skogen och skapar en utomordentlig tillgänglighet till ett fint natur- och rekreationsområde, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd och koncernchef SHH Bostad AB. 

För mer information
För mer information vänligen kontakta Misha Moeremans d’Emaus, vd och koncernchef SHH Bostad AB (publ), telefon 070-372 12 14, mm@shhbostad.se.