Ladda ner
Pressmeddelande 21.04.20

Slutsålt i Borstahusen, Landskrona

SHH har genomfört en framgångsrik bostadsförsäljning av 53 radhus i Borstahusen på sammanlagt tio dagar. Projektets byggstart är planerad till sommaren 2021.

Området Borstahusen är beläget i norra Landskrona och har ett attraktivt läge nära kusten på gångavstånd till strand, småbåtshamn, skolor och annan service. I början av juni 2020 tecknade SHH ett markanvisningsavtal med Landskrona stad för 53 radhus upplåtna som bostadsrätt i Borstahusen. Projektet kommer att utvecklas i två etapper, Brf Vårbruket med 25 radhus och Brf Höstbruket med 28 radhus i två och tre våningar. Bostäderna har en genomtänkt planlösning och omfattar en boarea om 114 kvm eller 143 kvm med fem respektive sex rum och kök.

Intresset för bostäderna har varit stort och SHH har mottagit nära 750 intresseanmälningar sedan projektet kommunicerades under sommaren 2020. Den första etappen, Brf Vårbruket, säljstartades den 9 mars och sålde slut inom tre dagar. Den snabba försäljningen fortsatte sedan med Brf Höstbruket, vilken säljstartades den 6 april och där samtliga radhus var sålda inom en vecka.  

- Det är med stor glädje och stolthet vi berättar att SHH:s två projekt i Borstahusen sålde färdigt på rekordtid. Det enorma intresset och den snabba försäljningstakten speglar både efterfrågan på bostäder i det här läget och på de attraktiva radhus SHH ska utveckla. Vi har utformat ett projekt med moderna bostäder med genomtänkt och öppen planlösning samt egna uteplatser. De trivsamma radhusen passar väl in i den kringliggande miljön och det växande bostadsområdet i Borstahusen. Nu planerar vi för fullt inför nästa steg på resan med planerad byggstart under denna sommar, säger Fredrik Alvarsson, vd SHH Bostad AB (publ).

Försäljningen av Brf Vårbruket och Brf Höstbruket har skett tillsammans med Bjurfors lokala kontor i Landskrona.


 

För mer information

Fredrik Alvarsson, vd SHH Bostad AB (publ), e-post: fa@shhbostad.se, telefon 072 729 09 35 eller Ann-Louise Gustafsson, försäljningschef SHH Bostad AB (publ), e-post: alg@shhbostad.se, telefon: 076 894 23 00.


Kort om SHH Bostad

SHH utvecklar både prisvärda och funktionella bostäder såväl som samhällsfastigheter i Sveriges växande städer. Verksamheten omfattar hela kedjan från köp av mark för bostäder och samhällsfastigheter till försäljning av bostadsrätter samt långsiktig förvaltning av hyresrätter och samhällsfastigheter såsom vård- och omsorgsboende samt skolor. SHH har sedan start 2010 färdigställt 36 fastighetsprojekt om ca 145 000 kvm ljus BTA inkluderande ca 1 700 boenden över hela Sverige. Den totala projektportföljen om 42 fastighetsprojekt uppgick per den 31 december 2020 till ca 220 000 kvm ljus BTA inkluderande 2 922 boenden varav 766 i produktion och 2 156 bedömda boendebyggrätter. Mer information finns på www.shhbostad.se.